Ιστορία

Η Α.Ε.Π. ΟΛΥΜΠΙΑΣ ιδρύθηκε το 1961 από μία παρέα φίλων του κλασικού αθλητισμού που συναντήθηκε στην ταβέρνα των Αφών Μπίρμπα και όρισε διοικούσα επιτροπή του νέου σωματείου Αθλητική Εταιρεία Πατρών ΟΛΥΜΠΙΑΣ. Το πρώτο Δ.Σ. έγινε 21-12-61 και η πρώτη Γ.Σ. στις 15-4-62. Τα τμήματα που λειτούργησαν ήταν Στίβος, Μπάσκετ, Βόλλεϋ.

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείτο από τους κ.κ.:

  • Πολυμερόπουλο Χαρ. Πρόεδρο,
  • Κόρπας Παν. Α’ Αντιπρόεδρος,
  • Αγγελόπουλος Νικ. Β’ Αντιπρόεδρος,
  • Γιαννόπουλος Γρηγ. Γεν. Γραμματέας,
  • Μακρυγέννης Βασιλ. Ταμίας,
  • Ζαχαράτος Δημ., Παπαχριστόπουλος, Μπακέας Γ.Μπίρμπας Α., Καρκάτσας Κ., Καβαδίας Π., Καραγκούνης Π., Λάβδας Β., Σωτηρόπουλος Α., έφοροι τμημάτων.

Από τότε μέχρι και το 2003 όλα τα μέλη του Συλλόγου μας που θήτευσαν ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου προσπάθησαν και κατάφεραν ο Συλλογός μας να διαθέτει αθλητικό όνομα που χαρακτηρίζεται από: αφ’ ενός μεν από την συμμετοχή πολιτών ως μελών και φιλάθλων της από όλες της περιοχές της πόλης των Πατρών αφ’ ετέρου δε το σωματείο με τις υγιείς αθλητικές αρχές και της ιδιαίτερης προσπάθειας στα τμήματα υποδομών. Από το 2003 μέχρι και το 2006 ενώ το τμήμα του μπάσκετ ανδρών είχε αγωνιστικές διακρίσεις ο Συλλογός μας βυθιζόταν στα χρέη στην αναξιοπιστία και στην γενικότερη κακοδιαχείριση του τότε προέδρου της Ν. Μπογονικολού ο οποίος δεν ήταν λίγες οι φορές που έφερε «φουσκωτούς» στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. ώστε να εκφοβίσει τα τότε μέλη και να παίρνει δικές του αποφάσεις. Τόν Μάιο του 2006 κάποια μέλη του τότε Δ.Σ. με την συμμετοχή κάποιων μελών του Σωματείου μας αναγκάζουν σε παραίτηση από τον Ερασιτέχνη τον τότε Πρόεδρο και αναλαμβάνουν την εξυγείανση του Συλλόγου μας.

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΑΚΑΔΗΜΙΑ Ιστορία