ΩΡΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ
15:00-16:30  

α' γήπεδο
ΕΦΗΒΙΚΟ

    α΄γήπεδο
ΕΦΗΒΙΚΟ
   
15:00-16:30   β' γήπεδο
ΚΟΚΚΙΝΑ
    β' γήπεδο
ΠΡΑΣΙΝΟΙ
   
16:30-18:00 α' γήπεδο
ΠΑΙΔΙΚΟ
α' γήπεδο
ΠΑΙΔΙΚΟ
α' γήπεδο
ΕΦΗΒΙΚΟ
α΄γήπεδο
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ
α' γήπεδο
ΠΑΙΔΙΚΟ
   
16:30-18:00 β΄γήπεδο
ΜΠΛΕ
β΄γήπεδο
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ
β' γήπεδο
ΚΙΤΡΙΝΟΙ
β' γήπεδο
ΠΑΙΔΙΚΟ
β' γήπεδο
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ
   
18:00-19:30   α΄γήπεδο
ΜΙΝΙ
  α' γήπεδο
ΜΙΝΙ
     
               
09:00-10:00           α΄γήπεδο
ΚΟΚΚΙΝΟΙ
α΄γήπεδο
ΜΠΛΕ
09:00-10:00           β΄γήπεδο
ΜΠΛΕ
β΄γήπεδο
ΚΟΚΚΙΝΟΙ
10:00-11:00           α΄γήπεδο
ΚΙΤΡΙΝΟΙ
α΄γήπεδο
ΠΡΑΣΙΝΟΙ
10:00-11:00           β΄γήπεδο
ΠΡΑΣΙΝΟΙ
β΄γήπεδο
ΚΙΤΡΙΝΟΙ

Η ακαδημία μπάσκετ και βόλεϊ της Α.Ε.Π. ΟΛΥΜΠΙΑΣ  λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια με στόχο την διάδοση και ανάπτυξη των αθλημάτων μπάσκετ και βόλεϊ. Η πολυετή εμπειρία μας , μας οδηγεί κάθε χρόνο να εξελίσσουμε και να βελτιώνουμε τα προγράμματα εκμάθησης αυτών των αθλημάτων.

Σκοπός της λειτουργίας μας είναι με εμπεριστατωμένη προγραμματισμένη και με συνέπεια δουλειά τα παιδιά των ακαδημιών να μάθουν τα μυστικά του μπάσκετ και του βόλεϊ, να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγηθούν με οργανωμένο πρόγραμμα. Να κοινωνικοποιηθούν, να κάνουν φίλους, να μάθουν να συνεργάζονται, μαθαίνοντας συγχρόνως το αγαπημένο μας άθλημα. Να δημιουργήσουν παρέες, να ξεφύγουν από την πίεση του σχολείου και μέσα από το μπάσκετ και το βόλεϊ να αποκτήσουν αθλητική συνείδηση και παιδεία. Η πειθαρχία και η συνέπεια γίνονται βιωματικά τρόπος ζωής κάθε παιδιού.

Ομάδες - Προπονήσεις

ΟΜΑΔΑ   6-8 ΕΤΩΝ        ΟΜΑΔΑ  9-10 ΕΤΩΝ        ΟΜΑΔΑ    11-12 ΕΤΩΝ         ΟΜΑΔΑ 13-14 ΕΤΩΝ

Ο καθορισμός των ομάδων γίνεται κύρια με βάση την ηλικία και κατά δεύτερο λόγο το αγωνιστικό επίπεδο δεξιότητας των παιδιών. Με σκοπό πρώτα την ψυχαγωγία, ευχαρίστηση και κατόπιν την εξέλιξη στο άθλημα της προτίμησης τους.

Παιδιά που έχουν μεγαλύτερη πρόοδο και έχουν τη δυνατότητα να κάνουν προπονήσεις σε μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες θα τους δίνεται η δυνατότητα να προπονηθούν και εκεί. Χωρίς όμως να αφήνουν τη βασική ομάδα προπόνησης.

Διάρκεια Προπόνησης

Η προπόνηση στις παραπάνω ομάδες έχει διάρκεια τουλάχιστο μία ώρα με μέγιστο μία και μισή ώρα . Η οργανωμένη και καλά δομημένη προπόνηση θα βοηθήσει ώστε να εκμεταλλευτούν τα παιδιά στο έπακρο το χρόνο αυτό για να διασκεδάσουν και να μάθουν συγχρόνως. Η ώρα της προπόνησης θα καθορίζεται από τον προπονητή και οι αθλητές θα πρέπει να προσέρχονται στην προπόνηση 10 λεπτά πιο μπροστά.

Αγώνες

Οι αγώνες που θα λαμβάνουν μέρος οι Ακαδημίες δεν καθορίζονται από την αρχή της περιόδου. Σε συνεργασία με τους προπονητές των άλλων ακαδημιών θα διεξάγονται αγώνες στη Πάτρα και στις άλλες πόλεις του νομού Αχαϊας. Επίσης τα παιδιά θα πάρουν μέρος σε τουρνουά που θα διεξάγονται στην περίοδο των Χριστουγεννιάτικων και Πασχαλινών διακοπών . Στόχος μας είναι τα παιδιά να παίζουν αγώνες αν είναι δυνατόν κάθε 15 ημέρες.

Ενδυμασία

Οι αθλητές –τριες των ακαδημιών θα πρέπει να ντύνονται με τα ρούχα της ακαδημίας τα οποία διατίθενται από την ίδια την ακαδημία . Η ομοιομορφία, στις προπονήσεις και στους αγώνες θα κάνει πιο ωραία την προπόνηση των παιδιών. Τα παιδιά φορώντας τις στολές νιώθουν ισότητα με τα άλλα και περήφανα.

Μετακινήσεις

Οι μετακινήσεις των παιδιών στους χώρους αθλήσεως και αγώνων θα γίνονται με ευθύνη των γονέων.

Οι προπονητές

Οι προπονητές των ακαδημιών είναι έμπειροι, επιμορφωμένοι με μεγάλη αγάπη για τα παιδιά, και το άθλημα. Οι εμπειρίες τους τόσο σαν παίκτες όσο και ως προπονητές θα βοηθήσουν τα παιδιά να χαρούν και να μάθουν το άθλημα που όλοι αγαπάμε. Η αγάπη τους για τα παιδιά, θα δώσει στα παιδιά την ώθηση που χρειάζονται για να αθλούνται από μικρά και για πάρα πολλά χρόνια. Οι προπονητές μας θα δίνουν κάθε μέρα τον καλύτερό τους εαυτό για το καλό των παιδιών.

Υποχρεώσεις των αθλητών

Τα παιδιά των ακαδημιών οφείλουν να έρχονται σε όλες τις καθορισμένες από τους coach προπονήσεις . Απουσίες δικαιολογημένες είναι αυτές που συντρέχουν λόγοι υγείας και οικογενειακοί λόγοι.

Οι αθλητές μας θα πρέπει να τρέφονται υγιεινά και πάντα να έχουν φάει κάτι πριν την προπόνηση. Δεν επιτρέπεται όμως να έχουν φάει κανονικά μεγάλα γεύματα και πριν τη χώνεψη να προπονούνται. Ούτε το άδειο, ούτε το πολύ γεμάτο στομάχι βοηθάει στην προπόνηση. Έξι μικρά γεύματα με πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, ασβέστιο, βιταμίνες και ελάχιστα λίπη βοηθούν σε μια υγιεινή διατροφή.

Οι αθλητές μας θα πρέπει να ακούνε και να συμβουλεύονται τον coach στη διάρκεια της προπόνησης. Η προσοχή τους θα πρέπει να είναι στραμμένη μόνο στον coach και στις ασκήσεις ή στα παιχνίδια που θα εκτελούν.

Θεωρείται καλό να ειδοποιείται ο προπονητής όταν το παιδί θα λείπει από την προπόνηση. Σε περίπτωση που το παιδί θα λείπει επανηλειμένα ο coach θα επικοινωνεί με τον κηδεμόνα.

Οι αθλητές μας θα πρέπει να είναι καλοί και συνεπείς μαθητές. Ο αθλητισμός δεν πηγαίνει πίσω τον αθλητή στα μαθήματα , αντίθετα φτιάχνει πιο έξυπνα , πιο συνεπή και πιο υγιή παιδιά.

Γι αυτό και η πρόοδος του αθλητή στο σχολείο είναι για μας απαραίτητη.

Οι αθλητές μας θα πρέπει να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του συλλόγου, στις γιορτές, στις βραβεύσεις, στους αγώνες των ανδρικών  ομάδων δίνοντας δύναμη και κουράγιο στις ομάδες μας και στους αθλητές μας να συνεχίζουν το δύσκολο έργο τους.

Κατά την εγγραφή απαιτούνται:

Πιστοποιητικό υγείας από παιδίατρο, παθολόγο ή καρδιολόγο. Σε περίπτωση που η βεβαίωση δεν προσκομισθεί εντός δεκαπενθημέρου από την εγγραφή, ο κηδεμόνας θα υπογράφει υπεύθυνη δήλωση ότι αναλαμβάνει την ευθύνη αυτής της παράλειψης.

Το ποσό της ετήσιας συνδρομής (200 ευρώ) καταβάλλεται εναλλακτικά με τους κάτωθι τρόπους:

  • εξ' ολοκλήρου κατά την εγγραφή
  • σε δέκα (10) ισόποσες δόσεις:
1η δόση: κατά την εγγραφή   2η δόση: 1 - 15 Οκτωβρίου    
3η δόση: 1 - 15 Νοεμβρίου   4η δόση: 1 - 15 Δεκεμβρίου    
5η δόση: 1 - 15 Ιανουαρίου   6η δόση: 1 - 15 Φεβρουαρίου    
7η δόση: 1 - 15 Μαρτίου   8η δόση: 1-15 Απριλίου    
9η δόση: 1-15 Μαΐου   10η δόση: 1 - 15 Ιουνίου    

Παρατήρηση: Οικογένειες με δύο παιδιά θα έχουν συνολική έκπτωση 25%.

ΚΑΜΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ αν δεν εκπληρωθούν οι παραπάνω προϋποθέσεις

Η τρέχουσα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθλητικής Εταιρείας Πατρών Ολυμπιάς (Α.Ε.Π. Ολυμπιάς) έχει ως ακολούθως:

Πρόεδρος: Θεοδωράκης Μάρκος
Αντιπρόεδρος: Κεπενός Γεώργιος
Γενικός Γραμματέας: Κουμανιώτης Νίκος
Ταμίας: Κυρσανίδης Αλέξανδρος
Ειδικός Γραμματέας: Θεοδωρόπουλος Κωνσταντίνος
Έφορος γηπέδου: Λειβαδάς Χρήστος
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Κρεμμύδας Κωνσταντίνος
Κυρσανίδης Αλέξανδρος
Μιχαλόπουλος Γιάννης
Έφορος Στίβου: Μαντάς Πέτρος
Έφοροι Μπάσκετ: Κουμανιώτης Νίκος
Παπαζιάν Ιωσήφ
Γιαλελής Ιωάννης
Γιαχαλής Κωνσταντίνος
Σκόνδρας Κωνσταντίνος
Έφοροι Βόλλεϋ: Μακρής Μιχάλης
Κωστακοπούλου Κωνσταντίνα
Ράπτης Αθανάσιος
Κανελλόπουλος Παναγιώτης
Σαράπτσης Ιωάννης

Το 1990 το τότε Δ.Σ. του Συλλόγου αγόρασε οικόπεδο εξ ιδίων πόρων στην περιοχή Ταραμπούρα Πατρών για την κατασκευή ιδιόκτητου γηπέδου. Το 1992 το όνειρο της οικογένειας της Α.Ε.Π ΟΛΥΜΠΙΑΣ παίρνει σάρκα και οστά ύστερα από την ξαφνική ανακοίνωση της έξωσης από το γήπεδο της οδούς Φωκαίας. Με γοργούς ρυθμούς κατασκευάζεται ανοιχτό γήπεδο στο ιδιόκτητο οικοπεδο με τον κρυφό πόθο κάποια στιγμή το γήπεδο αυτό να "σκεπαστεί".

Στις 25 Φεβρουαρίου του 1997 ο τότε Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ανδρέας Φούρας εγκαινιάζει της εργασίες για την κατασκευή του κλειστού γηπέδου μας. Με τον τρόπο αυτό ένα όνειρο δεκαετιών αρχίζει σιγα-σιγα να γίνεται πραγματικότητα. Τα μέλη του Δ.Σ. της Α.Ε.Π. ΟΛΥΜΠΙΑΣ αρχίζουν έναν αγώνα δρόμου για την υλοποίηση του κλειστού γυμνα- στηρίου. Στις 5 Φεβρουαρίου 2000 το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αν. Φούρας εγκαινιάζει το κλειστό γυμναστηριό μας μέσα σε κλίμα απεριόριστης χαράς και συγκίνισης και παρουσια 2.500 και πλέον φίλων του Σωματείου μας. Το γήπεδο αυτό οι άνθρωποι της Α.Ε.Π. ΟΛΥΜΠΙΑΣ πιστεύουν οτι θα γίνει η αφετηρία για καινούργιες διακρίσεις πράμα που δεν άργησε να γίνει.

Η Α.Ε.Π. ΟΛΥΜΠΙΑΣ ιδρύθηκε το 1961 από μία παρέα φίλων του κλασικού αθλητισμού που συναντήθηκε στην ταβέρνα των Αφών Μπίρμπα και όρισε διοικούσα επιτροπή του νέου σωματείου Αθλητική Εταιρεία Πατρών ΟΛΥΜΠΙΑΣ. Το πρώτο Δ.Σ. έγινε 21-12-61 και η πρώτη Γ.Σ. στις 15-4-62. Τα τμήματα που λειτούργησαν ήταν Στίβος, Μπάσκετ, Βόλλεϋ.

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείτο από τους κ.κ.:

  • Πολυμερόπουλο Χαρ. Πρόεδρο,
  • Κόρπας Παν. Α’ Αντιπρόεδρος,
  • Αγγελόπουλος Νικ. Β’ Αντιπρόεδρος,
  • Γιαννόπουλος Γρηγ. Γεν. Γραμματέας,
  • Μακρυγέννης Βασιλ. Ταμίας,
  • Ζαχαράτος Δημ., Παπαχριστόπουλος, Μπακέας Γ.Μπίρμπας Α., Καρκάτσας Κ., Καβαδίας Π., Καραγκούνης Π., Λάβδας Β., Σωτηρόπουλος Α., έφοροι τμημάτων.
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΑΚΑΔΗΜΙΑ Ιστορία Ακαδημία