Σύνοψη αγωνιστικής περιόδου στίβου 2013 - 2014

Το τμήμα στίβου της Ολυμπιάδας, σε πείσμα των καιρών, την χρονιά που ολοκληρώθηκε αγωνιστικά, κατάφερε να βγάλει υγεία, ζωντάνια και να αφήσει πολλές υποσχέσεις για το άμεσο μέλλον. 25 αθλητές μας βαθμολογήθηκαν σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα και 11 από αυτούς πήραν Πανελλήνια Μετάλλια. Κεντρικό πρόσωπο αυτών των επιτυχιών ήταν αναμφίβολά η πρωταθλήτρια των 400μ. Δέσποινα Μουρτά, η οποία έστρεψε όλα τα βλέμματα επάνω της μετά από τις χρυσές της νίκες στους βαλκανικούς νεανίδων, στους πανελλήνιους νεανίδων, νέων γυναικών και γυναικών (με 54".70 που ήταν και το ρεκόρ της φέτος), με σπουδαία εμφάνιση στην 4Χ400μ. των γυναικών στο Μπρούνο Τζαόυλι στο Ταλίν της Εσθονίας, καθώς και με την 5η θέση στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα στην Βραζιλία.

Μεγάλη ήταν και η εμφάνιση των κοριτσιών στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ των Νεανίδων, οι οποίες, θριάμβευσαν με μεγάλη διαφορά από την δεύτερη ομάδα παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο. Χρυσές λοιπόν ήταν οι: Δανάη Ασημακοπούλου, Δέσποινα Μουρτά, Πολυτίμη Μαντά και Κάλη Μακρή – Ρηγίνου.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου με τους Κωνσταντίνο Αμτζόπουλο, Χρήστο Ξενοπανάγο και Χάρη Χαριτωνίδη η Ολυμπιάδα πήρε τη 2η ομαδική θέση και το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των νέων ανδρών, ενώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου ανδρών ο Κωνσταντίνος Ντεντόπουλος και ο Σάββας Κραβαριώτης κατέλαβαν τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παμπάιδων και στα 5000μ βάδην, ο Βασίλης Φερμελής κατέλαβε την 2η θέση, ενώ την 3η θέση πήρε η Χρύσα Πελεκάνου στα 10.000 μ βάδην νεανίδων.

Η ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ στο Δ/κο Α/Γ Πελοπ. – Δυτ. Στερεάς πήρε την 2η θέση της γενικής βαθμολογίας.

Στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων και στα 3.000 μ εμπόδια η Νικολίτσα Καρανάσου κατέλαβε την 4η θέση (3η μεταξύ των Ελληνίδων).

Σημαντικές επίσης ήταν οι διακρίσεις των παρακάτω αθλητών μας:

Εκτός όμως από τους προχωρημένους και διακεκριμένους αθλητές και αθλήτριες, οι ακαδημίες του στίβου μας δούλεψαν οργανωμένα και μεθοδικά συγκεντρώνοντας πολλούς μικρούς φίλους του στίβου μέσα από τους οποίους θα αναδειχθούν τα νέα ταλέντα. Είναι γεγονός ότι μετά τα πρόσφατα γεγονότα του 2012 με την αιφνιδιαστική αποχώρηση του Έφορου και των Προπονητών του Στίβου, ο Σύλλογος αποψιλώθηκε στις ηλικίες Παμπαίδων και Μίνι και αυτές οι συνέπειες ήδη φαίνονται αγωνιστικά. Στα πλαίσια αναδιοργάνωσης και επάνδρωσης των φυτωρίων των Ακαδημιών και το άνοιγμα προς την κοινωνία συνδράμαμε στην εισαγωγή του θεσμού «Kids' Athletics» στα Δημοτικά Σχολεία της Πάτρας υλοποιώντας πολλές διοργανώσεις, αφιλοκερδώς.

Επίσης όλοι οι αθλητές μας μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν σε μεγάλο αριθμό αθλητικών εκδηλώσεων Πανελλαδικά με σκοπό την αρτιότερη προετοιμασία τους.

Η διοίκηση του Σωματείου και ο έφορος του τμήματος κος Πέτρος Μαντάς συγχαίρουν τους προπονητές του τμήματος την κα Ντ. Μπορνιβέλλι, τον κο Γ. Καραχάλιο και τον κο Γ. Σταματόπουλο αλλά και όλους τους αθλητές μας για την προσπάθεια τους και τους εύχονται ακόμα περισσότερες επιτυχίες το 2015.